ПАТЕШКИ ГЪРДИ С ПОРТОКАЛОВ СОС в SOUS VIDE

ПАТЕШКИ ГЪРДИ С ПОРТОКАЛОВ СОС в SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 62°C /143,6°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.

SousVide.bg с нова категория „Рецепти от приятели“!

Продължаваме с моите приятели от близо и далеч. Той от 11 години е готвач в град Пафос в Кипър. Предимно готви средиземноморска кухня, но понякога със су вида придава френски акцент на своите ястия, за радост на интернационалната клиентела на ресторанта.

Представям Ви моят приятел с неговото ястие от патешки гърди и портокалов сос, шеф Иван Кочев.

ПАТЕШКИ ГЪРДИ С ПОРТОКАЛОВ СОС в SOUS VIDE
шеф Иван Кочев

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 бр. патешки гърди

сол, черен пипер, чесън на прах

200 мл. пресен портокалов сок

20 мл. портокалов ликьор

портокалови кори (нарязани на ситно)

10 гр. нишесте

за гарнитура:

пюре от картофи

сотирани броколи и карфиол

ленти от морков и тиквичка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Почистваме патешките гърди от ципите и с остър нож набраздяваме кожата на ромбоиди.

2. Овкусяваме със сол, черен пипер и чесън на прах.

3. Вакуумираме и готвим при температура 62°C /143,6°F/ за 2 часа.

4. След като уредът изключи, изваждаме патешкото от плика, подсушаваме го с чиста кърпа и го довършваме на тиган до получаване на златиста коричка от страната на кожата и после за кратко от другата страна.

5. За портокаловият сос поставяме в касерола 200 милилитра портокалов сок, 20 мл. портокалов ликьор и нарязани на ситно портокалови кори. Редуцираме на половина, подправяме със сол и черен пипер и сгъстяваме с малко нишесте.

6. Гарнираме с пюре от картофи, бланширани и сортирани в масло броколи и карфиол, ленти от морков и тиквички. Поливаме с готовия портокалов сос.

ПАТЕШКИ ГЪРДИ С ПОРТОКАЛОВ СОС в SOUS VIDE
ПАТЕШКИ ГЪРДИ С ПОРТОКАЛОВ СОС в SOUS VIDE ОТ ШЕФ ИВАН КОЧЕВ

Вашият коментар