ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 68⁰С /154.4⁰F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:00 часа.
Алкохолни инфузии
Повечето алкохоли се вливат при температура от 54 ° C до 71 ° C в продължение на 1 до 3 часа. Използваното време и температура зависи от ароматизиращите вещества, които използвате. За по-нежни аромати обикновено използвам по-ниски температури и по-кратко време.
Когато се желаят по-силни или горчиви аромати, се използват по-високи температури и по-дълги времена.
Настойки от оцет
Повечето оцети се вливат при температура от 54 ° C до 71 ° C в продължение на 2 до 3 часа. Нежните билки обикновено се справят по-добре с по-ниски температури и по-кратко време, докато по-силните подправки могат да се възползват от по-високи температури и по-дълго време.
Маслени инфузии
При вливането на масла има две основни съображения – вкусът на маслото и вкусът на ароматизатора. Ако искате само ароматизмът да изпъкне, трябва да използвате неутрално масло като рапица или масло от гроздови семена, които не внасят собствените си аромати в инфузията.
Ако искате специфичен аромат, можете да се обърнете към други масла, които имат различни характеристики, като зехтин, орехово масло или сусамово масло.
Избраното време и температура ще зависят от използваните ароматизиращи агенти и обхватът е по-голям, отколкото при повечето видове инфузии на sous vide. Обикновено ги готвя от 130 ° F до 185 ° F (54 ° C до 85 ° C) за 1 до 5 часа.
Колкото по-гореща е температурата, толкова по-дълбоки и „силни“ ще бъдат ароматите.
За по-леките аромати ще започна с температури от 130 ° F до 140 ° F (54,4 ° C до 60,0 ° C) за 1 до 3 часа. За по-тежки аромати или когато искам повече дълбочина на аромата, ще използвам по-висока температура около 65 ° C до 160 ° F (65,5 ° C до 71,1 ° C) за 2 до 3 часа.
Когато правите настойки от масло, не забравяйте старателно да почистите ароматизиращите вещества, преди да ги използвате. Инфузионният процес обикновено няма ефект върху бактериите, които могат да присъстват, така че винаги съществува риск от ботулизъм или други бактериални инфекции. След измиване изсушете добре ароматизиращите вещества, за да сте сигурни, че не се въвежда вода в инфузията, защото може да стане гранясала.