СЕДМИЦА НА ИНФУЗИЯТА В SOUSVIDE.BG -розмарин с рапично олио -“Вкусът на Тоскана“ – босилек, чесън,сушени домати, зехтин

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 75⁰С /167⁰F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:00 часа.

Ползи от инфузии на Sous Vide

Има много ползи от приготвянето на инфузия с помощта на sous vide.

Процесът на инфузия се случва много по-бързо, отколкото при традиционните инфузии. Това не само ви позволява да правите инфузии в деня, в който искате да ги използвате, но можете да направите и по-малки количества от инфузиите.

Горчивите аромати се извличат по-бавно, отколкото плодовите и билковите аромати, което означава, че инфузиите на sous vide са по-малко горчиви и по-свежи, отколкото традиционните запарки.

Нагряването на инфузията в банята sous vide е много нежно, което помага да се намалят ароматите, изгарянето или неравномерното нагряване на инфузията или ароматизаторите. Топлината също лесно извлича ароматите от смлени подправки, които обикновено не действат добре в традиционните инфузии. В допълнение, включената топлина има тенденция да фиксира цветовете, което води до по-живи вливания.

Загряването обаче може да повлияе както на ароматизиращите агенти, така и на течностите, които се вливат. Всички знаем, че една сурова ябълка има по-различен вкус от печена ябълка. Температурата, използвана в инфузията, ще повлияе на различните храни на различни нива. Барманът и писателят Джейкъб Грие също забеляза, че ако джинът се загрява, той има много по-силен аромат на хвойна от неотопления джин, така че нагряването понякога може да повлияе на самите течности.

Вашият коментар