ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 64°С/147.2°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Това е един от вариантите на салата „Цезар“, както неписано е прието да се прави с айсберг и заквасена сметана, а не с маруля, яйце и сос Уорчестър. Аз направих пилешкото филе на sous vide, като вкарах този метод в направата на салатата и така се получи още един неин вариант. Но независимо, че е „вариант“ салатата е много вкусна. Този път за направата на крутоните използвах инфузията от розмарин и чесън, която правих в „Седмицата на инфузията в sousvide.bg”.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
(за 2 порции)
½ айсберг
20 гр. пармезан на люспи
30 гр. обелена краставица
6 бр. чери домати
200 гр. пилешко филе
крутони овкусени с инфузия от розмарин и чесън
за соса:
4 с.л. заквасена сметана
½ с.л. дижонска горчица
2 с.л. лимонов сок+ настъргана кора
1 с.л. майонеза
сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 64°С/147.2°F/ . Ако работите с нашият нов су вид уред „SousVide-19”, натиснете иконката за пилешко, за бързо стартиране на запаметената програма!
2. Измийте пилешкото филе със студена вода, подсушете го добре с хартиени кърпи, овкусете го със сол и вакуумирайте.
3. Гответе за 1 час на 64°С/147.2°F/, или на запаметената програма за пилешко ако работите с нашият су вид „SousVide-19”.
4. След като таймера на су вида изключи, извадете пилешкото филе от плика, подсушете го добре с хартиени кърпи и го запечете бързо в загрят тиган.
5. Накъсайте салатата айсберг, нарежете на тънки колелца краставицата, а черито на резени.
6. Направете си соса, като сложите всички съставки в купа, овкусете със сол, черен пипер и ги миксирайте до гладка смес.
7. Подредете салатата като редувате сос, айсберг, пармезан, краставица, чери, сос… и най отгоре сложете нарязаното на тънко пилешко филе и посипете с крутони.
СЪВЕТ
Не режете салатата айсберг с нож, а я накъсайте на малки парчета, колкото за една хапка. За ваше удобство може да си сложите соса в пош.
Със запаметените програми на нашия нов су вид уред „SousVide-19” получавате винаги еднакъв резултат при приготвянето на продуктите.





САЛАТА „ЦЕЗАР“ С ПИЛЕШКО НА SOUS VIDE
