ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 78°С /172.4°F/.
ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ – 24:00 часа
Тук на сайта това е втората рецепта за телешки език. Разликата е в температурно-времевите модели на готвене. Ще попитата коя я вярна? …и двете са верни и при двете езикът стана чудесен. Ако не разполагате с много време за готвене, тогава изберете тази. При нея времето за готвене е 24 часа докато при другата времето е двойно. 🙂
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 бр. телешки език около 700 гр.
4 бр. дафинов лист
8 бр. зърна черен пипер
½ к.л. едрокристална сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 78°С /172.4°F/.
2. Измийте и после подсушете добре езика.
3. Сложете го в плик, прибавете подправките и вакуумирайте.
4. Гответе за 24 часа на 78°С /172.4°F/.
5. Когато таймерът на су вида изключи из вадете езика и го обелете, нарежете на тънки филии, поръсете със зехтин и червен пипер и поднесете.
СЪВЕТ
За да може да съберете езика в един или да го сложите в два плика го разрежете. Измийте го добре ако има останала кръв по него. Задължително обелете езика докато е топъл, защото после като изстине – няма белене. 🙂